Oxhella gulerod på 475 g

Oxhella gulerod på 475 g

I går gravede jeg en lille portion gulerødder op. Jeg var nået til rækken med Oxhella fra Bingenheimer. Det er en konisk formet gulerod, som egner sig godt til opbevaring.

Jeg blev noget overrasket, da jeg lettede på jorden for at kunne hive gulerødderne op. De var meget store i jordoverfladen, og da jeg vippede jorden op, kom der nogle meget store gulerødder op. De var kortere end de foregående år og som sagt meget store. Jeg tog den største med ind og vejede den: 475 g.

Vi har endnu ikke smagt dem, da de blev gravet op til et lille lager i udhuset, da der igen var udsigt til nattefrost. Men jeg glæder mig til at skrælle kun en gulerod til en hel skål gulerodssalat. De plejer at smage dejligt.

Oxhella gulerødder er blevet meget store i den våde sommer.
Oxhella gulerødder er blevet meget store i den våde sommer.

Oxhella og andre gulerødder af Chantenay typen er gode til lerjord, da de er så korte og tykke og normalt ikke laver forgreninger.

Måske skulle de ikke have været tyndet så meget. Sidste år havde jeg glemt at tynde en række Oxhella, og der var et utal af små fine gulerødder, som jeg brugte i det sene forår. Mine gulerødder står i jorden med vinterdække over hele vinteren, og vinterdækket isolerer mod forårsolen, så de holder en god kvalitet længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere