Omsat kompost til såjord

Omsat kompost til såjord

I dag har det været lunt vejr – temperaturen nåede op på næsten 11°. Ret godt her, s sidst i november. Så selv om det blæste lige så mange m/sek, så var det dejligt havevejr med en hel del sol. Først da det begyndte at blive mørkt kom regnen.

Der er stadig lidt blade på træerne, og køkkenhaven er stadig dejligt at se på.
Der er stadig lidt blade på træerne, og køkkenhaven er stadig dejligt at se på i formiddagssolen.

Som altid i efteråret, er det kålene, som er det flotteste i haven. Nu har jeg taget nettet af grønkålen, selv om jeg stadig finder enkelte grønne kållarver. Nu nyder jeg de flotte grønkålsblade, hver gang, jeg går forbi. Og det gør jeg tit, for jeg er i haven hver dag her i november, så snart det ikke regner.

Bedet med havens grønkål og palmekål. De er udplantet som 2. afgrøde efter løg.
Bedet med havens grønkål og palmekål. De er udplantet som 2. afgrøde efter løg.

Jeg er i gang med at rydde op på min kompostplads. Dels fordi det i allerhøjste grad er tiltrængt, dels fordi jeg skal have gjort plads til at sætte sneglehegnet udenom kompostpladsen, så den er hegnet ind mod udefra kommende snegle sammen med køkkenhaven.

Der ligger en meget stor samlebunke, som skal sættes til en stor kompostbunke. Men først skal der gøres plads til det.

Kompostplads med megastor samlebunke, der skal sættes til kompostbunke.
Kompostplads med megastor samlebunke, der skal sættes til kompostbunke.

Jeg har derfor de sidste par dage kørt de omsatte kompostbunker til en ny bunke, så der er masser af omsat kompost klar til at bruge til at så og plante i til forår. Det er dejligt at have fået det ordnet, så jeg foråret ikke skal bruge tid på at fjerne ikke omsat materiale fra såjorden. Det er nu gjort, så det sikkert er helt omsat inden forår.

Jeg har også sat to spande fuld af den lækre kompostjord ind i drivtunnelen, så jeg er sikker på, at jeg kan få fat i såjord i februar, hvis alt er stivfrossent. Meterologerne forsøger stadig at skræmme os med, at vi får en hård vinter.

Komposten er 2-3 år gammel, så den er blevet dækket med en helt regntæt pressening, så der ikke sker udvaskning af næringsstofferne her i vinter.

2/3 del af den omsatte kompost er kørt hen i den ny bunke.
Godt halvdelen af den omsatte kompost er kørt hen i den ny bunke. Her bliver vist rigeligt til at så og plante i.

2 thoughts on “Omsat kompost til såjord

  1. Tak for en dejlig dag i din have. Det var til stor inspiration for, hvordan jeg bedst bruger de bede jeg har og forhåbentlig får en drivhus tunnel næste år. Hilsener Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere