Nyvasket drivhus og drivtunnel

Nyvasket drivhus og drivtunnel

Haven har overlevet stormvejret uden problemer. Men der er ikke ret mange blade på træerne efter så megen vind.

efterår_4097
Så smukt så det ud fredag eftermiddag. Nu er der kun få blade tilbage. Øv.

Her til morgen er det virkelig koldt udenfor, men heldigvis ikke nattefrost. Håber at det heller ikke sker i nat – jeg har set at de også her lover 5° varme på Vestlolland. Jeg har mange hovedkål og salatplanter, som ikke tåler frost. Knoldselleri, bladselleri og rødbeder tåler heller ikke andet end let nattefrost. Bladselleri kan det nu stort set være lige meget med, da de er voldsomt angrebet af selleribladplet og nærmest er helt ødelagte. Det var det våde vejr, der fik det til at eksplodere.

Det våde vejr har også betydet, at både drivhus og drivtunnel var helt grønne af alger. Værst på ydersiden, men der var også en del på indersiden. Det var derfor helt nødvendigt at få dem vasket nu, når der skal være vinterdyrkning og overvintring af planter derinde.

Heldigvis nåede jeg lige for et par dage siden at få vasket dem af for alger. Undtagen den ene ende indvendig i drivtunnelen, hvor der er tomater under taget og chili og et par peber i underetagen. Det må vente til der bliver ryddet her.

Drivtunnelen er ret let at vaske udvendig, da der ingen profiler er.
Drivtunnelen er ret let at vaske udvendig, da der ingen profiler er.

Inden jeg skal vaske drivtunnel næste gang udvendig, skal jeg have en vinduesvasker med teleskopstang, så jeg ikke skal stå på trappestige for at nå op til midten. Jeg brugte en vinduesvasker med en skånsom skumgummisvamp. Det gik fint og hurtigt udvendigt, da der slet ingen profiler er. Indvendig er der lidt profiler, men ret hurtigt alligvel, når er ingen store planter er.

Skinnende nyvasket drivhus i fredags.
Skinnende nyvasket drivhus i fredags. Klar til at plante kål i.

I fredags fik jeg plantet spidskål ud til overvintring i drivhuset. Sidste år plantede jeg dem i drivtunnelen, men de blev først høstklare, efter at jeg skulle plante tomater og agurker ud. Samtidig kunne jeg se, at peberfrugt trives bedst med masser af sol. Så næste år skal de stå i et bed for sig uden skyggende tomatplanter. Og de skal plantes senere ud, når planterne er større, og jorden varmere. Derfor vil jeg afprøve at plante dem efter tidlige spidskål og så dyrke dem i større potter inden udplantning. Det vil passe fint med peberplanterne i det sydvendte bed i drivhuset, så her står kålplanterne nu.

Jeg har plantet et par planter ud af følgende sorter: Hispi, Greyhound, Durham Early, April, Wheelers, Winter Offenham 3. Godt at jeg har byttet mig til nogle af frøene, så er det ikke så dyrt at prøve forskellige sorter.

Spidskål plantet ud til overvintring i drivhuset den 27. oktober.
Spidskål plantet ud til overvintring i drivhuset den 27. oktober.

Jeg har plantet spidskål ud på friland til overvintring. Her er udfordringen især at sneglene æder af både kålplanter og især spinatplanterne i midterrækken. Kålplanterne har dog nået at sætte nye blade. I midterrækken plantede jeg de sidste små kålplanter der, hvor spinatplanterne var helt væk. Nu har jeg taget bionettet af, så solsortene kan æde sneglene.

Spidskål til overvintring på friland.
Spidskål til overvintring på friland.

5 thoughts on “Nyvasket drivhus og drivtunnel

  1. Hvad bruger du til at vaske drivhusene med indvendig, når du dyrker i jord? Det kan jo ikke undgås, at der kommer sæbevand og alger ned i jorden.

    1. Her i efteråret sad algerne meget løse, så jeg har bare vasket med koldt vand. Inde i drivtunnelen brusede jeg planterne over efterfølgende, så algerne blev skyllet af. Det var en tør dag, så planterne nåede at tørre inden nat.

  2. Nej hvor ser det godt ud. Mit drivhus står stadig fuldt af halvvisne agurkeplanter og tomatplanter, der får lov til at bære tomater til vores salat frem til frosten tager dem.
    Det er spændende at følge dine forsøg med at dyrke noget året rundt. Kan man måske have salatplanter i drivhuset om vinteren? Jeg har et par forsøgspotter, hvor planterne stadig står meget tæt. Har du nogen erfaringer med det?
    Jeg tror, jeg prøver, det værste, der kan ske, er jo, at salaten alligevel bliver taget af frosten – og det bliver den med sikkerhed hvis den bliver stående i potter på kanten af mit krydderurtebed.

    1. Jeg ville plante salatplanterne ud i jorden i drivhuset. Hvis du dækker med fiberdug i frostnætter, vil de højst sandsynligvis overleve og give tidlig salat næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere