Nu er der to tagvinduer i min drivtunnel

Nu er der to tagvinduer i min drivtunnel

Jeg er rigtig glad for min store drivtunnel, men det har været lidt svært at styre temperaturen den sidste måned. Drivtunnelen er 8 m lang, og det er alt for langt til at den kan udluftes godt nok med døre og vinduer i enden, selv her i foråret. Det vidste jeg godt på forhånd og havde derfor købt 3 tagvinduer til at sætte i. De to med automatisk opluk, så jeg kunne tage hjemmefra uden, at det skete katastrofer.

En håndfuld nyplukket salat, som er dyrket i drivtunnelen.
En håndfuld nyplukket salat, som er dyrket i drivtunnelen.

I starten af marts gik vi i gang med at sætte vinduer i. Og det gik ikke helt efter planen. Vi savede et stykke plade ud – det er ret svært, da der skal saves tæt på profilerne. Men ud kom pladen. Men der var leveret forkerte lister til at sætte på pladekanterne i vinduesåbningen. De havde kun en not på 4 mm , og pladerne er 6 mm. Vi forsøgte at montere dem, men de sad slet ikke godt. Vi fik monteret hængsler og sat vinduet i.

Nu skulle pladen påmonteres en bred gummiliste, inden den skulle fastgøres til vinduet. Desværre var noten i gummilisten kun 4 mm, og pladen stadig 6 mm. Den kunne simpelthen ikke monteres. Bjarne fra Bjarnes frø og planter, som vi har købt drivhuset af, kendte ikke fejlen, da han ikke selv havde prøvet at montere et vindue. Han er nu i gang med at finde en løsning på problemet.

Hullet i taget blev i første omgang påmonteret et stykke plastik – og heldigvis var det en periode med stort set tørvejr og uden nattefrost.

Sådan endte første forsøg med at montere vinduet - plastafdækning.
Sådan endte første forsøg med at montere vinduet – plastafdækning.

Forårssolen kan på nul komma fem få temperaturen til at stige til over 25° – og det er jo fint, når bare der lukkes op i tide. Forsvinder solen, bliver der hurtigt koldt, hvis både døre og vinduer efterlades helt åbne med gennemtræk. Og vinduerne over døren er ikke nok til at holde temperaturen nede med sol fra en skyfri himmel. Derfor har vi haft en periode, hvor en af os har været nødt til at være hjemme, hvis der var udsigt til en dag med sol.

Bjarne sendte os de rigtige lister til at påmontere i vinduesåbningen og 4 mm polycarbonat plader til en her og nu løsning til vinduerne.

Vindue nummer et blev monteret for nogle uger siden, og det skulle lige testes, inden vi savede hul nummer to. Det fungerer fint med vinduesåbneren, og det regner ikke ind. Det har det altid gjort i mit gamle drivhus.

Vindue med automatisk vinduesåbner.
Vindue med automatisk vinduesåbner.

Skærtorsdag fik min mand tid til at sætte vindue nummer to op. Det tager faktisk en hel eftermiddag for to at montere et vindue. Det er ret svært at montere hængslerne på drivtunnelen – der er ikke huller til det, og de skal bores meget nøjagtigt, for at vinduet kan sættes på og lukke godt.

I går var der sol on/of hele dagen, og det fungerede fint med kombinationen åbne vinduer i gavlene og to vinduer med automatisk åbning. Nu skal vi bare have sat vindue nummer 3 i, så jeg kan åbne tre vinduer manuelt og der så er to med automatisk opluk. Det sidste skal placeres i den modsatte side, og jeg tror ikke, at det er tilrådeligt at placere mere end et vindue i en plade.

To vinduer monteret med automatisk opluk - de lukker op samtidig.
Et vindue monteret og der er savet ud til nummer to i den anden ende af tunnelen.

Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende med en 4 mm polycarbonatplade i en for blød og dårlig kvalitet (ok som midlertidig løsning) i forhold til en mere kraftig 6 mm plade i en meget bedre kvalitet, som er coated og modstandsdygtige mod UV lys. Så jeg håber virkelig, at Bjarne finder en god løsning inden vinter på problemet, så vi kan få 6 mm pladerne monterede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere