Morgenmad med friske bær og frugter

Morgenmad med friske bær og frugter

Min køkkenhave skal ikke bare sikre os mad i størst muligt omfang året rundt. Det skal også være friske og gerne uforarbejdede råvarer, da det helt sikkert er det sundeste. Hen over sommeren har vi i rigt mål nydt godt af mange friske bær og frugter.

Et af de måltider, hvor det lykkes bedst året rundt er morgenmaden, som her i huset er yoghurt med frisk frugt med et drys speltflager og lidt hakkede mandler.

Når jeg serverer morgenmad, føler jeg virkelig at haven giver fuld valuta for min arbejdsindsats.

Først i juni beynder de friske bær på morgenmaden med masser af jordbær.
Først i juni beynder de friske bær på morgenmaden med masser af jordbær.
I juli kommer hindbærrene. Vores yngste barnebarn Sigismund lavede dog sin egen udgave med mosede hindbær i sin yoghurt.
I juli kommer hindbærrene. Vores yngste barnebarn Sigismund lavede dog sin egen udgave med mosede hindbær i sin yoghurt.
Morgenmad i august med efterårshindbær og de første brombær.
Morgenmad i august med efterårshindbær og de første brombær.
Senere overtager de lækre Opalblommer pladsen oven på morgenmaden.
Senere i august overtager de lækre Opalblommer pladsen oven på morgenmaden.
Så kommer der figner og brombær til.
Så kommer der figner og brombær til.
Morgenmad i september med figen, vindruer og brombær.
Morgenmad i september med figen, vindruer og brombær.
Nu er der lækre Summerred æbler og små kernefri vindruer.
Nu er der lækre Summerred æbler og masser af små kernefri vindruer.
Sveskeblommer og brombær er en meget velsmagende kombination.
Sveskeblommer og brombær er en meget velsmagende kombination.
Nu er det slut med bær, og der er hele vinteren kun æbler at bruge af. Her fra midt i marts, hvor det er Jonagoldæbler, som fortsat er fine.
Hele vinteren har vi kun æbler at bruge af. Her fra midt i marts, hvor der endnu er lækre Jonagoldæbler.

Vinteren er lang, og her kunne vi godt bruge lidt variation.

Jeg har ikke afprøvet at tørre bær, men det vil kræve, at jeg planter nogle nye bærbuske, da vi i sæsonen stort set kan følge med til at spise bærrene friske. Der skal jo også være til en lille dessert om aftenen med friske bær eller frugter.

Så måske er vinterens projekt at få fjernet et kæmpe forvokset brombærkrat og forvandle det til en ny bærhave. Der er en rigtig fin jord på det areal, og der er masser af sol. Vi skal også have plantet et par figentræer mere. I år har vi spist næsten dem alle lige fra træet, og der er ikke kommet nogen bagte figner i fryseren til dessert i vinter. Til gengæld er der kommet bagte blommer i fryseren, og det er jo næsten lige så godt til bl.a. trifli. Når jeg lader frugterne blive meget modne inden de bages, skal der bruges meget lidt sukker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere