Løgene er kommet i jorden

Løgene er kommet i jorden

Det er lidt sent at sætte løg den 19. april, men det har på grund af den våde vinter og dermed våd lerjord ikke været muligt førend de sidste par dage. Jeg har aldrig før lagt løg i sommervejr.

Det var fint at sidde på jorden og lægge løg.
Det var fint at sidde på jorden og lægge løg. De aflange stikløg sættes ret tæt, da det er løg til sildemader, så de skal ikke være så store.

I dag lagde jeg de sidste løg. 3 rækker Bamberger af den aflange type og 2 rækker Cupido af en højrund type. I går lagde jeg Stutgarter og Red Baron. Ialt omkring 500 løg.

Det pludselige og varme vejr har givet den øverste del af jorden en meget tør overflade, men rigelig fugtig jord længere nede. Det giver ikke så fin og smuldrende en jord, som jeg kunne ønske. Men løgene skal sættes nu.

Her er sat rødløg af sorten Red Baron.
Her er sat rødløg af sorten Red Baron.

Jorden er så tør i overfladen, at  jeg har vandet, efter at løgene er sat, for at få dem hurtigt i gang med at danne rødder. Nu ser det ud til, at der kommer regn allerede søndag, så måske unødvendigt arbejde. Men jeg ved fra tidligere år, at løgene kommer hurtigere i gang i tørre forår, hvis de bliver vandet efter lægning. Jorden falder også bedre sammen om løgene. Løg kan godt lide en fast jord.

Det var i en helt fantastisk forårsdag, hvor plastdækket kom af de tidlige kartofler, som allerede titter op efter kun 10 dage. og der kom fiberdug over i stedet for. Så er det bare at vente – men det bliver tidligst til Grundlovsdag i år. Heldigvis har jeg store kartoffelplanter i potter i drivtunnelen. Kartoflerne er ærtestore – jeg kunne ikke dy mig for lige at mærke efter i overfladen.

Under fiberdugen står det tidllige kold kartofler, som lige er ved at komme op.
Under fiberdugen står det tidllige kold kartofler, som lige er ved at komme op.

Jeg har også tidlige løg på tapetet. De overvintrede løg udenfor er ikke så store, men den kasse, som jeg har haft med løg i drivtunnelen, var en god ide. Her er løgene meget større, og de er ved at danne løg. Måske kan vi spise de første løg om 14 dage. Og så er de andre nok klar sidst i maj. Jeg har også lidt løg i drivtunnelen sat direkte i jorden, men de er faktisk mindre end dem i kassen.

De overvintrede løg i kasse fra drivtunnelen -- nu sat på friland. Undskyld det uskarpe billede.
De overvintrede løg i kasse fra drivtunnelen – sat på friland for 14 dage siden. Undskyld det uskarpe billede.

Jeg tror jeg har knækket koden med at så løg til udplantning. Mine såede løg er blevet sat ud til afhærdning for et par dage siden og bliver plantet ud en af de nærmeste dage. I år er de ikke lange og ranglede. De kom tidligt i drivtunnelen og ser rigtig fine ud.

De såede løg er sat til afhærdning og bliver plantet ud lørdag eller søndag inden regn.
De såede løg er sat til afhærdning og bliver plantet ud lørdag eller søndag inden regn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere