Kæmpe gulerod

Kæmpe gulerod

Den 10. juni såede jeg midt i sommerhede og -tørke vintergulerødder, som kom rigtig dårligt. Derfor såede jeg den 12. juli om med sommergulerødder af Nantaisetypen og Oxhella, og de kom nogenlunde godt, så jeg endte med et fint gulerodsbed. Det bed er jeg begyndt at grave op af for en god uges tid siden, og der er mange pæne gulerødder i en fin størrelse, både lange og de tykke korte Oxhella.

Men pludselig for nogle dage siden havde jeg lidt besvær med at grave en blok gulerødder op og måtte vippe godt til  med greben for at få dem op. Det var der en god grund til. Det var en kæmpestor gulerod med masser af forgrenede rødder.

 

Det var noget af en gulerod.

 

Vasket vejede kæmpen bare 1800 g.

Det var en meget velsmagende gulerod trods størrelsen på 1800 g. Jeg ved ikke, om det er en vintergulerod eller en Nantaise gulerod. Vi spiste en af de mindre rødder på den. Resten er endt som revet gulerod til hønsene – det er noget, de kan spise ret meget af.

Jeg har rigtig god erfaring med at så sommergulerødder i første halvdel af juli som 2. afgrøde. Men sår jeg dem senere end midten af juli, når de ikke at blive ret store. De sommersåede gulerødder er lækre i vintermånederne, og de holder sig fint i jorden, når den dækkes mod frost. Men de plejer ikke at få det her omfang – heldigvis.

 

One thought on “Kæmpe gulerod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere