Idag skal jeg så agurker til drivhus

Idag skal jeg så agurker til drivhus

Den 15. april skal der sås drivhusagurker. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, at det lige er idag, men det er en god huskeregel. Så er de klar til at plante ud efter 15. maj, når vejret ellers tillader det.

frø af agurk
Det er ikke mange frø, der er i en pose med drivhusagurker.

Jeg fandt både den gamle og nye frøpose frem. Et frø i den gamle pose med sorten Picoline F1 og hele fire frø er der i den nyindkøbte med Passandra F1. Den sidste er ikke øko, men jeg ville gerne prøve sorten igen. De er restistente mod meldug og kun med hunblomster.

Begge er miniagurker, også kaldet skoleagurker, da de er meget praktiske til madpakker, og dem smører jeg rigtig mange af, da vi ofte sejler en dagstur på de gode sommerdage. Og de er utroligt lækre, når de høstes små.

Nu går jeg i haven og finder noget godt omsat plantekompost og lidt sand, blander en god såjord og fylder den i potter, så jorden kan komme ind og varme op til i aften. Frøene skal ikke sås i kold jord. Jeg sår 4 frø i 4 potter. Jeg skal bruge 3 planter, hvoraf den miderste fjernes, når de har nået en vis størrelse. Det giver lidt flere i starten.

De skal stå varmt (24-26°C), når de spirer, og det kniber lidt lige nu, hvor der kun er ild i kakkelovnen morgen og aften, men det plejer at lykkes.

Nu er jorden hentet – heldigt for i eftermiddag regner det massivt.

Hjemmelavet såjord
Såjorden er kompost tilsat ca. 20% grus, da agurker ikke kan lide for megen fugtighed omkring stænglen.

3 thoughts on “Idag skal jeg så agurker til drivhus

  1. Det gjorde jeg i går. Jeg sværger til ‘Burpless Tasty Green’. Det er også en F1, en slangeagurk og den kan både dyrkes i drivhus og på friland. Jeg plejer at have den på friland og uden opbinding. Så er drivhuset frit til tomater og evt. andre ting.
    Kender godt det med at jorden skal ind til opvarmning.

  2. Hej Karna

    Ej hvor er jeg glad for at finde din blog. Jeg har trofast fuldt dine råd og vejledninger på havenyt.dk og nu behøver jeg ikke sidde og lede efter gamle indlæg, sikke en dejlig opdagelse:)

    1. Velkommen Mie og tak for at du har lyst til også at følge mig i min have. Jeg er også i gang med at forsøge mig med en Facebook side. Den kan du finde ved at klikke på ikonet for Facebook øverst i højre hjørne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere