Gulerødderne er på vej op

Gulerødderne er på vej op

Dejlig overraskelse midt i al den kulde og blæst. Jeg kan se spirende gulerødder i drivtunnelen. De blev sået ca. 1. februar. De har været dækket med to lag fiberdug.

Gulerødder på vej op.
Gulerødder på vej op.

Noget helt andet, som er på vej op, er knoldfennikel. Og det er ikke såede knoldfennikel – de står inde i vindueskarmen som kimplanter. Det er derimod store skud fra en rod, som jeg proppede ned i en potte for et par måneder siden, da jeg høstede en mindre knoldfennikel i drivtunnelen. Det var en af de planter, som ikke havde nået fuld udvikling på friland, som jeg havde plantet ind i drivtunnelen i december.

Nu er jeg spændt på, om jeg får en knoldfennikel – to eller tre ud af det. Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg skal fjerne de to skud og give al kraften til det ene. Hvis det lykkes, så er det en ny måde at få knoldfennikel på en større del af året. Tænk, hvis vi kan grave alle de afhøstede rødder op i efteråret og overvintre dem i potter frostfrit, og de så begynder at skyde, når vi sætter dem i drivhuset i februar/marts.

Knoldfennikel skud på vej op.
Knoldfennikel skud på vej op.

I dag er de middeltidlige/sene kartofler blevet sat til spiring. Jeg håber, det her er vinterens sidste krampetrækninger, og vi kan sætte kartofler på friland midt i april som normalt. Jeg har allerede i februar lagt plast ud over bedet, hvor de tidlige kartofler skal sættes. Her skal jeg ud og fjerne sne. Der ligger fortsat en lille drive hen over et stykke af bedet.

Kartoflerne var allerede begyndt at spire i poserne.
Kartoflerne var allerede begyndt at spire i poserne. Nu får de mere lys i skobakken.

Jeg har tre potter med kartofler i drivtunnelen, og de har overlevet frostvejret dækket med nogle lag fiberdug.

Jeg var lidt spændt, da jeg kom hjem efter en tur til København fredag-lørdag til mit barnebarns og datters fødseldag. Men alt havde overlevet under overdækning med vinterfiberdug. Jeg havde dog flyttet mine såede løg og dild ind, og de får lov til at stå her, til den sidste nattefrost er ovre i morgen nat. I øvrigt var der kartofler på vej op i de fleste af de potter, som stod til spiring på køkkengulvet, da vi kom hjem. De bliver også herinde til onsdag formiddag.

Bare to dage væk og jeg kunne se, at planterne vokser i drivtunnelen, trods kolde nætter. Om dagen sørger solen for 15° varme. Varmen får de asiatiske bladgrønsager til at få i stok nu. Mine mizuna Red Knight var vokset helt vild med høje blomsterskud, og de var desværre nået at blive lidt træede i de nederste tykke stængler. Heraf kan jeg lære at høste stokløberne lidt tidligere. Men det smagte rigtig godt med sauterede blomsterskud/blade på et stykke brød med revet ost over og så en tur i ovnen.

Mizuna Red Knight på vej med blomster.
Mizuna Red Knight på vej med blomster.
Asiatiske bladgrønsager. Mizuna Red Knight med tykke stængler og så lidt almindelig grøn mizuna og rød sennep til salatskålen.
Asiatiske bladgrønsager. Mizuna Red Knight med tykke stængler og så lidt almindelig grøn mizuna og rød sennep til salatskålen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere