Drivtunnelen har klaret stormen Urd

Drivtunnelen har klaret stormen Urd

Det er altid med lidt kriller i maven at gå ud om morgenen efter en stormfuld nat for at se, om hus og have er intakt. Til morgen var jeg lidt ekstra nervøs, for det var første gang stormvejr for min ny drivtunnel. Og i følge TV2 har der været vindstød på 31 m på Vestlolland. Det er målt ude ved kysten – og vi ligger beskyttet 4-5 km inden i landet med den vindretning. Vi har desuden træer og hegn mod vest og nordvest. Men den har klaret det og står helt upåvirket. Den hårde prøve kommer først, når vi får en storm fra øst, hvor der er mindre læ, men det sker sjældent. Mit gamle drivhus af glas har stået her siden 1978, og der er aldrig blæst et stykke glas ud af det.

Drivtunnel i solskin efter stormen Urd.
Drivtunnel i morgensol efter stormen Urd.

Alt ser fredeligt ud, selv fiberdugen over salatbedene er intakt, selv om de blev dækket til i halvmørke og haglvejr. Vi kom først hjem fra jul med familien i går eftermiddags, hvor det allerede var begyndt at blæse op.

Det haglede også, da jeg i hast var rundt i haven og finde grønsager til vores tomatsuppe. Hvis vi er hjemme 2. juledag, så er traditionen, at vi spiser tomatsuppe med alt godt fra have og fryser. Og til dessert får vi resten af risalamanden og kirsebærsovsen – den havde jeg fået resten med hjem af  i går.

Suppen blev lavet med friskhøstede gulerødder, selleri og porre, et halvt hvidløg af de store plus en pose grønne snitbønner og en pose hvide bønner fra fryseren. Tomaterne var dog en købt brik med økologiske hakkede tomater, da den er rigtig god til suppe. Mine hjemmelavede tomater bruger jeg til alt andet.

Grønsager fra haven.
Grønsager fra haven.
To poser frosne bønner til suppen.
To poser frosne bønner til suppen.
En god tomatsuppe med masser af grønsager og hvidløg.
En god tomatsuppe med masser af grønsager og hvidløg.

Det har været en rigtig dejlig jul med masser af traditionel julemad, julesmåkager, julekonfekt osv. Og jeg har nydt det og spist det, jeg havde lyst til. En tur på vægten til morgen afslørede, at jeg har taget 2 kilo på den sidste uge. Så det var ikke for tidligt at skifte til almindelig daglig kost igen allerede i går aftes.

Der skal cykles en del i de næste mange uger – bare ikke i dag, for det blæser for meget. Og med det milde vejr skal jeg jo nok også i haven og grave skvalderkål op – der er mange kvadratmeter mere derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere