Drivtunnel holdt til stormvejret

Drivtunnel holdt til stormvejret

I går var det stormvejr i min have – da det var værst blæste det 25 m/sek i middelvind. Og der var mange meget kraftigere vindstød. Så jeg var hjemme hele dagen og holdt øje med drivtunnelen, og det var en god ide.

Allerede da jeg stod op i går morges, hvor det kun blæste 12 m/sek, fik jeg den første overraskelse. Gavlvinduet i vindsiden var hoppet af krogen og stod og svingede i vinden. Der var ikke sket noget med vinduet. Det vindue har stået åbent hele sommeren, uden at det er sket før, og det har blæst mere end 12 m/sek. Så jeg gik fluks ind til min mand og bestilte to stk sikkerhedskruer til de to gavlvinduer, magen til den, som han har lavet til den manuelle vinduesholder i det ene tagvindue.

Oplukket er en pind, som sidder ned gennem et hul i et beslag. Den hjemmelavde sikkerhedskrue forhindrer at vinduet kan blæse op.
Oplukket er en pind, som sidder ned gennem et hul i et beslag. Den hjemmelavde sikkerhedskrue forhindrer at vinduet kan blæse op. Det gør det uden skruen.
Min mands mesterværk. Pinden, som den skrues på er fllet flad på de ene side, så skruen kan spændes godt til.
Min mands mesterværk. Pinden, som den skrues på er fllet flad på de ene side, så skruen kan spændes godt til.

Vinden tog til, og det begyndte at regne, så jeg lukkede det miderste vindue med manuelt opluk. Her har jeg ikke noget, som holder vindues effektivt lukket, så det blev bundet fast, så det ikke kunne blæse op – med to snore, for den ene kunne jo knække.

Jeg lukkede også vindue og dør i gavlen mod syd, hvor vinden stod på. Jeg lod dør og vindue stå åbne i den anden gavl. Jeg ville gerne have udluftning så længe som muligt, da der hurtigt kan komme nye skimmelangreb.

Næste gang, jeg var nede og se til drivtunnelen, tog vinden i de to vinduer med automatisk opluk. De blev engang imellem løftet højt op og smækkede ned igen. Det er den runde facon på vinduerne, der fungerer som en flyvinge – der bliver undertryk på oversiden, og den forsøger at lette. Så de måtte også fastgøres.

Vinduet bindes fast med to stk. snore.
Vinduet bundet fast med to stk. snore.
Sikkerhedskæden bindes sammen, så den også er helt stram.
Sikkerhedskæden bindes sammen, så den også er helt stram. Det var med både livrem og seler.

Det blæste stadig mere, så vindue og dør blev også lukket i den anden gavl. Næste gang, jeg var nede og se til min drivtunnel fik jeg lidt et chok, for døren i vindsiden stod åben og blæste frem og tilbage. Det har jeg ikke oplevet før. Heldigvis var der ikke sket noget med døren. Næste sikring var at sætte cementfliser foran de to døre. Og håbe på, at vinduerne, som har samme lukketøj, ikke sprang op.

Heldigvis skete der ikke mere. Vinden begyndte at aftage langsomt efter midnat, og da jeg stod op til morgen, stod drivtunnelen uskadt.

Drivtunnelen er uskadt og der er igen åbnet til gennemtræk, så den opsamlede fugtighed kan komme ud.
Drivtunnelen er uskadt og der er igen åbnet til gennemtræk, så den opsamlede fugtighed kan komme ud.

Og nu er der kommet sikkerhedsskruer på vinduerne i gavlen. Dørene vil jeg fremover sætte en sten for, så der ikke kan ske noget, når den står åben.

Så er der sikkerhedsskrue på gavlvinduerne.
Så er der sikkerhedsskrue på gavlvinduerne. Dejligt med en mand, som kan lave alting – næsten.

Heldigvis var haven også uden alvorlige skader. Ingen væltede træer, men stormen har væltet majsene hulter til bulter – heldigvis er kolberne stort set høstklare

Stormen har lagt majsplanterne ned i alle retninger.
Stormen har lagt majsplanterne ned i alle retninger. Planterne i bunden er oka, som nu får masser af lys.

Mit ene tomatstativ står også ret skævt efter stormen og må rettes op, når vandet er sunket så meget, at det er umagen værd – lige nu er jorden meget blød. I formiddags regnede det så meget, at der stod det klare vand på græsplænen.

Tomatstaivet har fået slagside.
Tomatstaivet har fået slagside.

Bønnestativerne havde slagside allerede for to dage siden og blev bundet op til høje pæle, som jeg slog godt ned – men kombination af en meget våd jord og stormen har givet dem en nogen anden vinkel og de er på vej op af jorden.

Dagen før stormen - jeg troede at jeg havde stormsikret dem.
Dagen før stormen – jeg troede at jeg havde stormsikret dem.
Efter stormen - pælene skal rettes op og lås ned igen.
Efter stormen – pælene skal rettes op og slås ned igen.

Jeg har været heldig – men havde jeg ikke været hjemme, så er det ikke godt at vide, om jeg havde haft en intakt drivtunnel i dag. Nu er jeg i hvert fald klogere på, hvad jeg skal tage af forholdsregler næste gang, det bliver mere end almindeligt blæsevejr.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere