De første to salathoveder

De første to salathoveder

I aften skal vi have en stor skål salat af de første to Little Gem salathoveder. Jeg har gået og nydt synet af dem i mange dage – sådan går det tit, jeg ser på afgrøderne i stedet for at høste dem, så snart det er muligt. Og hvad sker der så – pludselig kan jeg se, at den ene begynder at vokse i højden. Den er på vej til at gå i blomst. Så blev der høstet.

Rigtig knasesalat – det kalder Emilie, mit ældste barnebarn, Little Gem salat. Hun elsker knasesalat – spiser den gerne bare som blade. Så der skal sås nye hold, så de er klar til de to ældste børnebørn kommer på ferie først i juli.

To lækre Little gem salathoveder.
To lækre Little gem salathoveder.

De to hoveder har også været på vej længe. De blev plantet inde i den nyopførte drivtunnel den 5. november 2016 som mindre planter. Det viser bare, at tidlig forårssalat lægger man grunden til ved at så i september. Planterne vokser meget, meget langsomt i perioden fra 20. november til 20. februar, hvor der er under 10 lyse timer i døgnet.

Det er de to store planter tættest på, der er de to netop høstede Little Gem.
Det er de to store planter tættest på, der er de to netop høstede Little Gem. De to store planter bagved er også ved at have store, flotte hoveder.

 I min have dufter det vidunderligt, når jeg går forbi vinespalieret. Duften komme fra en lille blok påskeliljer. De stod der, da vi overtog huset. Jeg passer godt på dem – alene på grund af den dejlige duft. De er da også meget fine, men dobbelte blomster er ikke noget, jeg vælger, da bierne har svært ved at finde føde i dem. Jeg kender ikke sortsnavnet.

Dobbelte påskeliljer med den dejligste duft.
Dobbelte påskeliljer med den dejligste duft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere