Dagen begynder med hindbær og slutter med hindbær

Dagen begynder med hindbær og slutter med hindbær

Jeg havde lovet mit yngste barnebarn Sigismund, at når han kom på ferie, så var der rigtig mange hindbær i mormors have. Og heldigvis er der stadig mange hindbær, når man er 4 år og ikke er vant til at have et hindbærbed at gå på rov i. I virkeligheden er det snart slut med hindbærrene, og vi har fået rigtig mange i år – stort set uden larver. Efterårshindbærrene ser også lovende ud.

I dag lavede Sigismund sin egen morgenmad med friske hindbær. Her følger opskriften i billeder.

Sigismund har moset hindbær og en tsk. sukker.
Sigismund har moset hindbær og en tsk. sukker.
Han hælder yoghurt i, og det røres sammen.
Han hælder yoghurt i, og det røres sammen.
Hindbæryoghurt med cherios er sagen.
Hindbæryoghurt med cherios er sagen.

I aften efter aftensmad og en portion chokoladeis, så måtte vi også lige en tur forbi hindbærbedet og finde de store flotte mørkerøde hindbær. Og så ellers en tur rundt i haven og se på alle de mange slags grønsager, høje majsplanter og sjove hvidløgsplanter.

Lige inden sengetid går vi en haverundtur og spiser en masse hindbær
Lige inden sengetid går vi en haverundtur og spiser en masse hindbær
Hvad er det for nogle, mormor?
Hvad er det for nogle, mormor?
Så er det med at finde gangen mellem alle morgenfruer og grønsager.
Så er det med at finde gangen mellem alle morgenfruer og grønsager.

Havearbejdet ligger lidt stille i disse dage, men jorden er også stadig meget våd. Jeg tror noget af det såede skal sås om. Men nu venter jeg lige og ser nogle dage.

Haglskaderne bliver tydeligere på bladene, når de tørrer ud i kanterne. Jeg tror at der er skade på 20% af bladene på nogle planter. I vindsiden er der trykskader fra haglene på rigtig mange æbler – det er først i dag, at jeg rigtig kan se dem. Det er godt, at jeg har Sigismund på ferie, så jeg ikke har tid til at gå og og se på det hele dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere