Borlottobønner

Borlottobønner

Rækken med Borlottobønner har ikke gjort meget væsen af sig indtil nu – bortset fra at planterne er væltet ud til begge sider og dermed også ud på gangen mellem bedene. Men nu er alle bælgene forvandlet fra grønne med svage røde striber til pink med noget hvidt. Det er tegn på, at bønnerne er ved at være klar til at høste som friske bønner. Jeg venter til bælgene bliver lidt bløde, så de er lette at åbne og få fat i bønnerne. Venter jeg for længe, bliver bælgene lyslilla og bønnerne mere modne og hårde, og det skal de ikke være som friske bønner.

En 14 liters suppegryde blev fyldt.
En 14 liters suppegryde blev fyldt. Det er udbyttet fra ca. 5 m række.

Det tager ikke så lang tid at bælge dem, men det er håndarbejde. I dag var det aftenarbejde på en avis bredt ud på sofabordet – det er en god arbejdsstilling til at bælge bønner. Efterhånden bliver det også tidligt mørkt, at det er svært at nå al konserveringsarbejdet om dagen, når jeg også gerne vil nå en masse ude i haven.

Bønnerne ligger fint på række inde i bælgen.

Jeg plukkede alle bælgene på en gang for at være lidt effektiv, men jeg skulle nok have plukket af to omgange, for nogle af bælgene indeholdt bønner, som ikke var helt så udviklede, de er lidt grønlige endnu. Men de smager udmærket. De sidste 2 meter af rækken har jeg ikke høstet. Nogle af dem skal spises de næste par uger, og nogle skal gerne blive helt modne, så de kan gemmes til at så næste år.

Bønnerne har ikke helt ens i udvikling.
Bønnerne har ikke helt ens i udvikling.

Jeg har nu en kæmpe skål fuld af bønner, som jeg i morgen koger og kommer i en tomatsauce med chili, og så skal de henkoges i glas. De er fine til at bruge til fyld i tortillas eller til at sætte smag og fylde på en vintersuppe.

One thought on “Borlottobønner

  1. Tak for de spændende og kundskabsgjorte ord, der formes som kuns faa kan. Det glædede mig at læse og følge med deri.

    Mvh Eivin (^_^)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere