De første æg og de første ærter

I går fik vi de første æg fra vores tre nyindkøbte høns. Tre stk – ikke så dårligt. I dag har vi fået to æg.

De første to æg.

De første to æg. Smuk lysebrun skal.

De blev selvfølgelig samlet ind i den kurv, som vi fik af Sigismund i julegave til det.

De blev selvfølgelig samlet ind i den kurv, som vi fik af Sigismund i julegave til det.

De to æg blev lagt før frokosttid, så selvfølgelig skulle de smages. Det blev til et spejlæg til hver med masser af frisk purløg.

Spejlæg med purløg til frokost.

Spejlæg med purløg til frokost.

Ude i haven er jeg i gang med at plante de mere hårdføre planter ud. I går var det ærternes tur. Jeg havde sået vinterærter i drivtunnelen midt i februar, og de har længe skullet været plantet ud. Samme dag har jeg sået lidt på friland, og de er kommet op og er 5-6 cm høje.

Wigwam stativ med vinterærter.

Wigwam stativ med vinterærter. De var så høje, at de måtte bindes op.

Jeg har et tidligere hold, som jeg også har sået i drivtunnelen, men omkring 1. november. De har stået i alt, alt for små potter i lang tid. Men nu blomstrede de, og da jeg havde plantet dem ud på friland, opdagede jeg, at der allerede er små sukkerærter på dem.

Winterkefe ærter sået i det sene efterår og overvintret i drivtunnelen.

Winterkefe sået først i november – med bælge sidst i april.

I går vovede jeg også at så to hold ærter. Jeg havde forspiret JOF ærter – det er frø fra 2016, så jeg har flere frø, hvis det går galt. Desuden såede jeg et lille hold Carouby de Maussane sukkerærter. Her har jeg også flere hjemmehøstede frø i reserve og til et senere hold.

De forspirede ærter skal lægges forsigtigt ned for ikke at knække spiren.

De forspirede ærter skal lægges forsigtigt ned for ikke at knække spiren.

I dag har jeg plantet spidskål, knudekål, de sidste såede løg og salat ud.

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

  • SVAR

    Tillykke med de fine æg.

    • SVAR

      Tak. De er rigtig flittige til at lægge æg. Vi har tre dage fået tre æg og en dag to. Nu er det spændende, om de holder op med at lægge æg nogle dage på grund af flytningen.