De første æg og de første ærter

I går fik vi de første æg fra vores tre nyindkøbte høns. Tre stk – ikke så dårligt. I dag har vi fået to æg.

De første to æg.

De første to æg. Smuk lysebrun skal.

De blev selvfølgelig samlet ind i den kurv, som vi fik af Sigismund i julegave til det.

De blev selvfølgelig samlet ind i den kurv, som vi fik af Sigismund i julegave til det.

De to æg blev lagt før frokosttid, så selvfølgelig skulle de smages. Det blev til et spejlæg til hver med masser af frisk purløg.

Spejlæg med purløg til frokost.

Spejlæg med purløg til frokost.

Ude i haven er jeg i gang med at plante de mere hårdføre planter ud. I går var det ærternes tur. Jeg havde sået vinterærter i drivtunnelen midt i februar, og de har længe skullet været plantet ud. Samme dag har jeg sået lidt på friland, og de er kommet op og er 5-6 cm høje.

Wigwam stativ med vinterærter.

Wigwam stativ med vinterærter. De var så høje, at de måtte bindes op.

Jeg har et tidligere hold, som jeg også har sået i drivtunnelen, men omkring 1. november. De har stået i alt, alt for små potter i lang tid. Men nu blomstrede de, og da jeg havde plantet dem ud på friland, opdagede jeg, at der allerede er små sukkerærter på dem.

Winterkefe ærter sået i det sene efterår og overvintret i drivtunnelen.

Winterkefe sået først i november – med bælge sidst i april.

I går vovede jeg også at så to hold ærter. Jeg havde forspiret JOF ærter – det er frø fra 2016, så jeg har flere frø, hvis det går galt. Desuden såede jeg et lille hold Carouby de Maussane sukkerærter. Her har jeg også flere hjemmehøstede frø i reserve og til et senere hold.

De forspirede ærter skal lægges forsigtigt ned for ikke at knække spiren.

De forspirede ærter skal lægges forsigtigt ned for ikke at knække spiren.

I dag har jeg plantet spidskål, knudekål, de sidste såede løg og salat ud.

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 kommentarer

 • SVAR

  Tillykke med de fine æg.

  • SVAR

   Tak. De er rigtig flittige til at lægge æg. Vi har tre dage fået tre æg og en dag to. Nu er det spændende, om de holder op med at lægge æg nogle dage på grund af flytningen.

 • SVAR

  Hej Karna
  Er det muligt at købe Winterkefa ( sukkerærter, vinterærter, frø af dig.
  Venlig hilsen Tenja

  • SVAR

   Jeg sælger ikke frø, men jeg tror at jeg har så mange, at jeg godt kan forære dig lidt. Du kan sende en portokode til mig. Hvis du skal bruge mange, tror jeg, at du kan købe dem hos Camilla Plum eller som medlem af Frøsamlerne. karnas.koekkenhave@gmail.com

 • SVAR

  Hej.

  Ved du hvordan man får fat i nogle ærter til dyrkning, af sorten JOF?
  jeg har forsøgt at google mig frem til det, men kan ikke finde noget.
  på forhånd tak

  • SVAR

   Jeg har vist rigeligt i år, så du kan sende mig en portokode eller en frankeret svarkuvert, så sender jeg nogle frø til dig. De kan også fås fra Frøsamlerne, hvis du er medlem. karnas.koekkenhave@gmail.com

 • SVAR

  Hej Karna

  Høflig forespørgsel .

  Jeg søger nogle ærte der hedder “Jof” en gammel sort. Kender du evt. nogle der sælger disse.

  Mvh charlotte

  • SVAR

   Jeg har vist rigeligt i år, så du kan sende mig en portokode eller en frankeret svarkuvert, så sender jeg nogle frø til dig. De kan også fås fra Frøsamlerne, hvis du er medlem. karnas.koekkenhave@gmail.com

 • SVAR

  Hej Karna. Jeg ved ikke om du kan svare på dette…men nu prøver jeg. Jeg har gennem flere år dyrket Grams høje ært. Jeg syntes den er fantastisk i smagen….men bælgene er meget små. Derfor vil jeg gerne høre hvordan JOF er til sammenligning. Ved du det?

  • SVAR

   Jeg kan ikke svare på den sammenligning, da jeg ikke har dyrket Grams høje ært. JOF er kun godt 1 m høj, og der er ca. 8 ærter i hver bælg.

 • SVAR

  Hej Karna

  Høflig forespørgsel .

  Jeg søger nogle ærte der hedder “Jof” en gammel sort. Kender du evt. nogle der sælger disse.
  Jeg vil meget gerne købe en bælg eller 2 hvis muligt.

  Mobil 22748097

  Jeg harvdesværre ikke modtaget dine mail/besked som du sendte sidste til mig i 2019. Folk skriver tit min mail forkert. Der stå IKKE sabrina men sabria uden N. I min mail.

  Mvh Charlotte Rasmussen