Regnvåd have og nye kartofler

Regnvåd have og nye kartofler

Endelig kom der regn, og til morgen var haven rigtig våd, og det småregnede stadig. Dejligt igen at se planterne helt regnvåde.

Dejlig våd jord og salat og spinat med regndråber.
Dejlig våd jord og salat og spinat med regndråber.

Pludselig fangede mit øje noget, som bevægede sig nede mellem de små løg – og det var en trådnematode, som svingede rundt med den ene ende fra side til side. De er helt normale og uskadelige nematoder, så nyd synet, hvis du ser det.

Trådnematode
Trådnematode

Jeg var lidt nervøs for, hvordan mine nyplantede bønner og tomater havde det, men de stod rigtig fint. Det blæste ellers kraftigt, da det regnede mest, og en høj lilla akeleje havde lagt sig ned og en russisk grønkål i blomst var knækket. Hvor var det dejligt at få regn.

Spidskålene vokser godt
Spidskålene vokser godt, og indhegningen holder fasanen væk fra dem.

Undervejs fik jeg øje på noget mystisk, som jeg ingen forklaring har på. Måske tilfældigt – eller kan en akeleje tage livet af persilleplanter? I hvert fald står resten af rækken til begge sider fin grøn. Er der mon nogen, der har set noget lignende?

Persille med glue blade ved siden af akeleje.
Persille med gule blade ved siden af akeleje.

Men jorden var så våd, at jeg helt klart ikke skulle ud og i jorden i dag. Og hvad gør jeg så – tager på tur med min mand og mad til de næste mange timer. Det smukkeste sted, vi besøgte, var Ravnsby Bakke, hvor hvidtjørnen lige nu står i fuldt flor – her var ubeskrivelig dejligt, omgivet af duftende hvidtjørn og med udsigt over Smålandsfarvandet og til Fejø, Femø og Askø. Du kan se flere billeder fra vores besøg her: En hyldest til hvidtjørnen – og Ravnsby Bakke.

En bænk på Ravnsby bakke med udsigt - mod Kragenæs.
En bænk på Ravnsby bakke med udsigt – mod Kragenæs.

Der var så dejligt, at vi kom ret sent hjem, og aftensmad var der ikke tænkt på. Men nye kartofler ville ikke være så tosset til at slutte en dejligt dag af med. Mine kartoffelpotter måtte holde for, men sjovt nok har mine kartofler ikke fundet ud af, at de skal præsentere deres udbytte ude i de åbne sider. Der var stort set ingen. Men så prøvede jeg at grave ned i midten, og her kunne jeg hente den ene efter den anden fine store kartoffel op. Vejningen viste, at jeg havde fundet 525 g kartofler i én potte. Og så kan  jeg måske høste lidt igen om en uge eller to.

Jeg prøvede også lige at veje det salathovede, som jeg havde hentet, og det kan godt være, at sorten hedder Little Gem, men der er ikke meget little over det hovede, det vejede 200 g, endda uden de nederste store blade. Og det er jo slet ikke færdigudviklet.

Nye kartofler, salathoved og ny »gammel« persille.
Nye kartofler, salathoved og ny »gammel« persille.

Jeg  tror, det er de flotteste kartofler, jeg nogensinde har dyrket. De er dyrket i egen plantekompost, lidt almindelig havejord, og så fik de undervejs lidt økologisk komposteret kyllingegødning.

Og så lige i vasket udgave.
I vasket udgave.

One thought on “Regnvåd have og nye kartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere