Pottebord og nyvaskede potter

Pottebord og nyvaskede potter

I dag har jeg sat potter og rootrainere på hylderne i mit nye pottebord. Jeg har valgt at bruge et hjørne i drivtunnelen til et pottebord, hvor jeg kan stå og så og plante om. Selve pottebordet lavede min mand til mig for snart 10 år siden, og jeg har flyttet lidt rundt med det og sat det på diverse borde, når jeg har skullet så og plante. Nu har jeg fået en god plads til det – og i den rigtige arbejdshøjde.

I de sidste par dage har min mand lavet et solidt bord til at stille det på og med masser af hyldeplads til rootrainere og potter. Det er ligesom hylderne i drivtunnelen lavet af gamle gulvbrædder, som vi har fået foræret af en god ven. Ellers havde det været dyrt i træ.

Nyt pottebord i et hjørne af drivtunnelen.
Nyt pottebord i et hjørne af drivtunnelen.

Jeg valgte at få det lavet med dybe hylder, der kan trækkes ud, hvis det er nødvendigt. På fliserne under bordet kan stå 8 af de høje rootrainere, på den nederste hylde kan resten stå, og på den øverste hylde bliver der plads til mindre potter m.m. Jeg skal have fundet nogle kasser til at opbevare potterne i – lige nu er de bare kommet på plads. De store potter skal måske stå på den fliserække, som skal lægges ved siden af pottebordet, eller de skal stå udenfor drivtunnelen.

Masser af opbevaringsplads. Hylderne er 85 cm dybe.
Masser af opbevaringsplads. Hylderne er 85 cm dybe.

Bordet blev således dybere end pottebordet. Det gav mulighed for, at jeg kan skubbe pottebordet tilbage og lægge en smal arbejdsplade på foran, når jeg ikke skal bruge pottebordet. Bordpladen er en rest bordplade, som vi også har fået gratis. Vi får mange ting tilbudt, som kan genbruges.

Pottebordet kan skubbes helt frem, når det bruges.
Pottebordet kan skubbes helt frem, når det bruges.
Når pottebordet ikke er i brug, skubbes det tilbage og bordpladen lægges på.
Når pottebordet ikke er i brug, skubbes det tilbage og bordpladen lægges på. Her kan jeg skrive i min notesbog, have en kop te stående, osv.

Udsigten til at få,opbevaringsplads til potterne var motivation til at få vasket alle potterne nu, så de er klar til foråret. Det var alt for koldt at vaske udenfor i koldt vand. Så jeg fandt ud af at stille stakke med potter i blød nogle timer i en spand. Jorden blev opløst og ved at hive stakkene op og ned i vandet blev de hurtigt så rene, at de kunne komme med ind og blive vasket i lunkent vand i et fad. Og så ud igen til afdrypning.

Jeg har vist aldrig før haft rene potter i december.
Jeg har vist aldrig før haft så rene potter i december.

På Havenyt.dk kan du se, hvordan mit løse pottebord er lavet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere