Klar til nyt hegn og hæk

Klar til nyt hegn og hæk

Jeg er træt i dag. Jeg har vist arbejdet over evne i de to foregående dage. Glæder mig til i morgen, hvor det absolut ikke er vejr til at gå i haven.

Det er sjældent, at jeg når dertil, men to dage med at rydde en lang gammel forvokset række buske og små træer, som den tidligere ejer dels har skåret ned, dels forsøgt ret forgæves at slå ihjel med Roundup, har vist været lidt for stor en opgave at løse på to dage, selv om min mand har hjulpet med de mest genstridige eksemplarer. Men jeg er jo stædig, og ville være færdig i går. Jeg skal jo snart i køkkenhaven.

Det er vore skel ud mod vejen, som er blevet ryddet.

Fra skelpælen mellem vores to matrikler og hen til naboen skal der plantes hæk og sættes hegn op.
Fra skelpælen mellem vores to matrikler og hen til naboen skal der plantes hæk og sættes hegn op.

Her lå en lang række med 90 store marksten, som var gravet 2/3 ned i jorden. Og rundt om dem var der plantet tilfældig buske, der var selvsåede ahorn-, bøge- og tjørnetræer, som var blevet skåret ned flere gange. Et helt uoverskueligt virvar.

Vi fik et tip om, at Det lollandske Digelaug nok gerne ville have stenene. der var ca. 110 store marksten ialt på grunden, som vi gerne ville af med. Vi har beholdt en snes stykker. De hentede dem mandag formiddag. Og derefter gik jeg i gang med at rydde al bevoksning. Nogle af træerne og buskene var løsnet lidt, da de tog stenene, men vi turde ikke få dem trukket om med en rendegraver, da der mellem hækken og vejen ligger elkabler og telefonkabler jorden.

Små go store stubbe. Nogle af dem måtte min mand flække med økse for at få dem op.
Små og store stubbe. Nogle af dem måtte min mand flække med økse for at få dem op.

Stubbene er nu væk, men rødderne må blive i jorden og forgå. I dag har vi kørt stubbene på den kommunale genbrugsplads – en hel trailer med top på.

Nu skal jorden lige jævnes ud – den er blevet gravet mere end grundigt allerede. Og så er vi klar til at sætte et vildthegn op ud mod vejen og ind mod naboen, hvor hækken mangler på store stykker. Det skulle gerne holde rådyr ude fra vores grund – og ikke mindst væk fra min køkkenhave og de frugttræer, som skal plantes til efterår, når jorden er gjort klar.

Jeg siger lidt i sjov, at nu hegner vi haven ind, så vi kan holde rådyrene ude og de demente inde. Det er da en dejlig tanke, at skulle jeg blive dement, så kan jeg sikkert færdes i min have, uden at forvilde mig ud.

Ved siden af hegnet skal der plantes en hæk af buksbom, som kan få lov til at vokse gennem hegnet, så det med tiden ikke bliver så synligt. Jeg har hækplanter stående, som kan bruges. Jeg har haft et par fritvoksende buksbom i haven, så måske skal det ikke være en klippet hæk, da der er plads nok. Buksbom ved jeg kan klare at stå langs vejen, selv om der saltes. Og det bliver dejligt med en stedsegrøn hæk. Planterne har jeg selv stukket for mange år siden, så de er 30-60 cm høje.

Der er allerede buksbom hække henne ved vores hus.
Der er allerede buksbomhække henne ved vores hus.

Men først vil jeg nyde en skærtorsdag indenfor og med slud derude.

 

 

.

One thought on “Klar til nyt hegn og hæk

  1. Fornemt at du har planter af Buksbom klar. De få jeg stak fra en nabo´s have blev heller aldrig klippet. Man kan jo nøjes med at klippe dem, når man engang vil begrænse deres vækst. – God Påske efter velfortjent arbejde !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere