550 g nye kartofler

550 g nye kartofler

I dag  er det 1. maj, og jeg havde lovet nye kartofler til i dag. Det var godt nok ikke helt de 60 dage siden at jeg satte de første kartofler i kartoffelpotter, som der skal gå, før der er nye kartofler under. De blev i år nemlig først sat 6. marts.

Jeg havde besluttet at høste fra en potte med Solist og en potte med Hamlet for at sammenligne. Jeg har ikke tidligere dyrket Solist. Hamlet havde største spirer og kom først op, men Solist udviklede hurtigt stor top og indhentede Hamlet. Det er altid spændende at pille kartofler ud.

To kartofler, som er store nok.
To kartofler, som er store nok.
To store kartofler, som kan høstes, og så er der mange små på vej til næste pilning.
To store kartofler, som kan høstes, og så er der mange små på vej til næste pilning.

Jeg havde læst at Solist er den hurtigste, og det holdt stik. Fra potten med Solist høstede jeg 400 g. Fra Hamlet kun 150 g.

400 g nye kartofler af sorten Solist.
400 g nye kartofler af sorten Solist.
150 g nye kartofler af sorten Hamlet.
150 g nye kartofler af sorten Hamlet.

En ting er udbyttet, noget andet er smagen og konsistensen. Her var vi enige om, at Solist er noget blød, mens Hamlet er en fast kartoffel. Hamlet smager af væsentlig mere end Solist. Men de smagte alle helt fantastisk.

Alligevel vil jeg gemme et antal kartofler af Solist til at bruge til de allertidligste kartofler næste år. Jeg har sat de fleste på friland, så her kan jeg høste læggekartofler. Netop i februar kan det være svært at finde læggekartofler tidligt nok.

Jeg har sat et senere hold af Solist, Hamlet og Annabelle. Her er jeg ret sikker på at Annabelle vinder på smagen og taber lidt på tidligheden i forhold til de to andre.

Foreløbig glæder vi os til at få nye kartofler igen om nogle dage. Jeg har 4 potter mere sat 6. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere