Juli 2016

Juli 2016

1. juli

Beskæring og opbinding af tomatplanter i drivhus og på friland. Beskæring af agurkplanter i drivhuset. Høst af bambuspinde til bønnestativer og flethegn til ærter. Sat 6 bønnestativer op. Udluftning vigtig i drivhuset, når der er regn og høj luftfugtighed.

2. juli

Taget rødløg op. Ryddet rabat under brombær for flerårigt ukrudt. Regn flere gange i dag, den ene gang med torden og styrtregn.

3. juli

Endelig en regnfri dag med solskin. Taget flere løg op, både rødløg og gule løg. Sået 3 rækker gulerødder og i bed, hvor der har været skalotteløg. Sået lille række med kålrabi som forsøg til sen såning. Klippet et stykke hasselhæk til jorddække under ribsbuske – de blev bagefter dækket med fiberdug for at fuglene ikke skal æde dem.

4. juli

Sået bønner, grønkål, salat, knoldfennikel i rootrainere. Sået sukkerærter efter gulerødder. Sat bambus flethegn op til ærter. Taget flere zittauerløg op. Taget rocambole hvidløg op – de er visnet helt af rust, løgene er fine. Taget bedet med topløg af Rød Estisk slangehvidløg sat i foråret op – løgene er ret små, skal ikke gentages på samme måde, der skal være større afstand for at få større enkeltfeds hvidløg.

5. juli

Plantede i dag vinterbroccoliplanter ud i bedet, hvor de fleste planter, undtagen 7 midt i bedet, var ødelagt af bl.a. kålfluelarver efter 1. udplantning midt i maj. De udplantede er sået 25. maj. Nu er der igen alle sorter i bedet, som jeg vil afprøve: Red Arrow, Claret, Cardinal, Early Purple Sprouting, Rudolf og Summer Purple. Massivt regnvej sidste halvdel af dagen.

6. juli

Taget hvidløg op – lille række Rød Estisk slangehvidløg, så jeg kan komme til at plante i hvidløgsbedet. Plantet 11 majs, som blev sået som forsøg 14. juni. Peter Norris har i en kommentar skrevet, at han nogle år sår midt i juli og kan høste majs i efteråret. Plantet romanesco, 3 blomsterkål og  spidskål. I bedet står der spredt 11 planter af skorzonnerod, som blev sået i maj mellem hvidløgene. Dækket kålbedet med bionet.

7. juli

Høstede alle de rødløg, salatløg og zittauerløg, som havde lagt sig ned. En række tæt på hvidløgene med rust, havde også rustangreb. Tyndet majsåede persillerødder og givet dem lupingødning. Peberfrugtplanterne fik også et drys. Hakket ukrudt i gårdhaven og staudebedet. Fjernet ukrudt i de to jordbærbede – har besluttet at 2. års bed skal blive stående, så vi næste år får 3 jordbærbede. Sat ca. 25 jordbærstiklinger (meget lidt rod) i kasse.

8.juli

Var slet ikke i haven – var ude at sejle, indtil regnen kom.

9. juli

Ti timer i haven  – så sker der lidt. Plante store salatplanter ud fra rootrainer.  Plantet rødbedeplanter, salatplanter, knoldfennikel ud fra pluggbox. Plantet en masse appelsintagetes ud fordelt ud i hele haven til gavn for insekterne. Plantet 5 aspargesærter ud. Bønnerne er spirede og sat ud i den lille drivbænk sammen med grønkålsplanter, basilikum, knudekål. Luget porrebed, byttet fiberdug ud med insektnet over gulerødderne. Hakket en del havegange.

10.juli

Sået sommergulerødder efter salat. Sået dild og bladbeder.

11. og 12.juli

Jeg har mit yngste barnebarn på ferie, så haven passer sig selv, mens vi leger i haven og spiser hindbær m.m., tager på stranden og havnen.

13. juli

I dag har vi taget alle de Rød Estisk slangehvidløg op i god kvalitet og varierende størrelse. Vi har høstet en stor portion stangbønner – første høst i år. Det var sorterne Algarve og Eva. De ligner hinanden og smager også ret ens.

14. juli

Alle hvidløg er høstede og hængt til tørring. Helt bed ryddet, hvor der skal plantes jordbær – skal der sås noget i mellemrækkerne nu? Jordbærplanterne har ikke slået rod nok til at flytte endnu. Sidste kepaløg er ved at være visnet ned og kan høstes. 3 bede er så klar til at plante og så nyt i. Der er forkultivering i gang af salat, fennikel, grønkål og bønner.

17. juli

Tilbage til hverdagen efter at have haft vores yngste barnebarn på ferie siden 11.juli, så nu skal der bestilles noget.Taget resten af løgene op, plantet bønner ud i et af de tidligere løgbede. Luget ukrudt i drivhuset, vandet det. Topdresset agurker med halvt ormekompost, halvt sand, fjernet de ældste blade på agurkerne, så der kan komme lys ind og give nyvækst fra bladhjørner. Opdaget kartoffelskimmel og fjernet al top.

19.juli

Eftergødsket det ene bed rosenkål. Hakket ukrudt. Sået bede med gulerødder og bladbede/dild om – jorden kompakt efter torden med skybrudslignende regn. Sået kinesiske radiser, majroer, orientalske bladgrønsager. Beskåret æbletræ for mere lys og luft.

20.juli

Høstet de sidste 4 kålhoveder i bedet med overvintrende kål. To store og to små, som er fine til kålsalat.

21. juli

Plukket syltekirsebær, stenet dem ud og frosset dem ned i portioner – en stor til juleaften til kirsebærsauce til risalamande og flere mindre. Lille høst i forhold til normalt – frostskade? Vandet alle de såede rækker med 2. afgrøde.

22.juli

Plukket ribs og frosset ned i små portioner. Ialt 10 portioner. Varmen giver vandmangel i selleri- og bønnebede vandet her. Vandet de kål, majs, rødbeder og bønner, som er udplantet for nylig. Høstet bambus og sat 4 bønnestativer op. Vandet drivhus,  potter, kryddderurter m.m.

23. juli

Vandet selleribede og bønnebede, desuden tomatbed med Bell Star, som også hænger i varmen. Givet Bell Star tomaterne en god solid hasselkæp som støtte. Bundet alle udendørs tomater op.. Kultiveret de vandede bede.

24. juli

Varmen er ikke kun ulidelig for mennesker, planterne lider også i varmen, så jeg bruger mange timer på at vande, så planterne ikke tager skade. I dag hænger jordbærrene fælt, så her må vandes hurtigt.

25. juli

Sået to rækker spinat efter en række aspargeskartofler. Klippet purløg ned – den havde fået rustangreb. Dækket nyt fiberdug over bedet med orientalske bladgrønsager, kinesiske radiser, majroer. De er kommet perfekt – det virker at dække to lag fiberdug over og vande igennem det hver dag til spiring, og så kun et lag nogle dage – oppe på 3 dage. Sået kruspersille – har for få meter række til vinterbrug. Nordøst stykket med jordbærbede blev vandet i går  – så i dag har jeg klippet jordbær tilbage og gødet. Det ryddede kålbed er nu klar til at så ny afgrøde i. Hvidløgsbedet er ryddet, jorden er klar til at plante jordbærplanter ud i. Høstet første store spidskål fra udplantning i maj. Masser af citronagurker nu.

26. juli

Plantet ca. 50 jordbærplanter ud på det nye jordbærbed. Såët jordkløver i mellemrækker. Sået bed, hvor der har været overvintrende spidskål,  til med forskellige slags salat og bladgrønt, som ikke er i kålfamilien. Dækket med to lag fiberdug.

27.  juli

Flyttet grønkålsplanter i bedet, hvor jeg pletsåede grønkål mellem løgrækkerne. Nu helt bed med grønkålsplanter – gødsket bedet med lupingødning. Gødet bedet med palmekål med lupingødning. Sået mindre bed med Little Gem salat. Fjernet 10 blinde kålplanter fra bed – sået Fizz kålplanter og majroer i stedet for. Sået kløver i bunden af persillebedet, hvor en lille række nu står til frø. Første modne efterårshindbær i dag – bundet planterne mere op. Buer og fiberdug over sent såede gulerødder. Hakket havegang med rigtig meget græsukrudt. Taget en håndfuld løg op – den meter løg jeg såede direkte i marts.

28. juli

Ingen regn – så de udplantede jordbærplanter vandes og der dækkes mod solen med fiberdug over bedet, men med luft ind under. Jeg har dækket fiberdug over grønkålene midlertidig  der er mange mellus på planterne. Jeg venter på at modtage 35 m bionet en af de første dage og 3,6 m bredt, at mine rosenkål og grønkål kan være under net helt til efteråret. Det er også til vindrueespalier mod hvepse i sensommeren. Jeg har været så heldig at en af mine venner har købt 100 m, som hun ikke skulle bruge det hele af.

31. juli

Endelig lidt regn, men jorden var ikke våd under de store planter, så det hjælper ikke meget i en tør have. Høstet store gulerødder i bedet med gulerødder sået som 2. hold. Jordbærplanterne i det nyplantede bed ser ud til alle at være i vækst. Har vandet to gange siden plantning og lidt regn i dag. De første rækker salat sået 26. juli under to lag fiberdug er spiret frem.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere