Salatbed på friland og forårsoprydning

Salatbed på friland og forårsoprydning

Haven er trist efter en lang vinter, men der skal ikke meget til, før haven ser rigtig indbydende ud. En times nedklipning, lugning og kultivering var nok til at min gårdhave blev rigtig fin.

Det oser af forår med nykultiverede bede.
Det oser af forår med nykultiverede bede.

Midt i billedet i pallerammen er der store salatplanter. De mindste i venstre side er overvintrede på stedet af sorten May King, andre er hentet i drivtunnelen og plantet ud i går – det er Little Gem og rød egebladet salat. Det er nok lidt optimistisk, og der skal  fiberdug over, hvis der kommer nattefrost.

Sådan her ser de May King salatplanter ud, som blev sået først i september i pallerammen.
Sådan her ser de May King salatplanter ud, som blev sået først i september i pallerammen.
Det her er May King salat i drivtunnelen. Planterne blev hentet i pallerammen og plantet ind i drivhuset omkring 1. oktober.
Det her er May King salat i drivtunnelen. Planterne blev hentet i pallerammen og plantet ind i drivhuset omkring 1. oktober.
Spændende om planterne fra drivtunnelen klarer udplantningen til det fri.
Spændende om planterne fra drivtunnelen klarer udplantningen til det fri.

May King har jeg dyrket som overvintrende salat flere gange, og de har givet meget store, lækre salathoveder i maj de andre gange. Men mon ikke det kan blive lidt før, hvis det milde vejr fortsætter?

I drivtunnelen vokser spinat kimplanterne rigtig fint, og de sidste par dage er gulerødderne begyndt at komme op. Gulerødderne er sået omkring 1. februar.

Spinat af sorten Butterflay fra Bingenheimer.
Spinat af sorten Butterflay fra Bingenheimer.
Gulerødder på vej op i drivtunnelen. Det er en helt almindelig sommergulerod - frøene er endda fra sidste år.
Gulerødder på vej op i drivtunnelen. Det er en helt almindelig sommergulerod – frøene er endda fra sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere