Pink og blå kartofler – og blommetrifli

I dag glædede mine børnebørn sig til, at deres mor skulle komme, og vi skulle lave god aftensmad. Hun havde spurgt, om de kunne lave blommetrifli, så det var øverst på menuen. Gule bønner var også med på listen, og så høstede de igen i dag almindelige agurker og citronagurker. De er ret vilde med citronagurker, og de har faktisk allerede bestilt en plante til deres egen have til næste år.

En af de andre dage havde vi fået blå kartofler, men vi manglede stadig at prøve de pink kartofler. Vi gravede tre farver kartofler op: gule asparges, pink Emmelie og blå Violetta. De skulle bages i ovnen, så de bevarede farverne bedst muligt. Da vi kogte Violetta, blev de lidt skuffende lyslilla.

Vi har gravet kartofler op i tre farver.

Vi har gravet kartofler op i tre farver.

Der skulle skrabes mange kartofler til 5 mand til aftensmad, og Emilie og Magnus skrabede på deres egen måde – de ville ikke lære min gode gamle metode. De var virkelig energiske og holdt ud lige til aller kartoffel var skrabet.

Røde kartofler skrabes

Emmelie kartoflerne bliver endnu flottere pink, når de skrabes.

De to kartoffelsorter Emmelie og Violetta er gennemfarvede, Emmelie dog ikke så pink indvendig som udvendig. Men det ser flot ud, når de er skåret ud til at blive bagt i ovnen.

Pink, blå og gule kartofler klar til at komme i ovnen.

En farvesymfoni af pink, blå og gule kartofler klar til at komme i ovnen.

De farvede kartofler holder farven ved ovnstegning.

De farvede kartofler holder farven godt ved ovnstegning.

Emilie og Magnus er enige om, at kartoflerne blev rigtig gode, de smager lidt af pommes fritter, siger de. De røde synes de smager bedst – de smager lidt af hindbær, lyder det fra det unge smagspanel.

Blommerne havde Emilie skåret i kvarte og kommet sukker på et par timer før. Og så lavede de lavet trifli i portionsglas med stor omhu med makroner, cognac til de voksnes portioner, creme, blommer, flødeskum og på toppen et drys chokolade.

Blommetrifli

Det var en meget lækker blommetrifli.

Jeg nåede i eftermiddags at høste de tørre bælge med ærter, som skal gemmes til at så næste år. Det er sorten JOF, som jeg vedligeholder for Frøsamlerne. Jeg lader ærtebælgene tørre i en såbakke nogle uger, inden jeg tager frøene ud og kommer i papirsposer. Men først når de er helt tørre.

Høst af ærtefrø

Ærteplanterne er tørre og de tørre bælge pilles af.

Ærtebælge til frø

Ærtebælgene ser ikke altid lige pæne ud, men frøene er normalt fine.

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 kommentarer

  • SVAR

    Kære Karna
    Hvis du lader skrællen være på Violetta når de koges så holder de farven
    Vh Sofie

    • SVAR

      Tak – det er en nyttig information. Jeg har endnu ikke prøvet at koge dem. Jeg tog resten af dem op i dag.