Ostegratinerede kålskud – det er forårsmad!

Ostegratinerede kålskud – det er forårsmad!

Drømmen var mange, store og  fine spidskål om en månedstid – det var i hvert fald sådan, at jeg forestillede mig det, da jeg plantede nogle små forkultiverede spidskålsplanter i den netop opsatte drivtunnel omkring 1. november. De voksede lidt hen over vinteren, og midt i feberuar tog væksten fart. Men det har længe været tydeligt, at de fleste går i stok – der er nok tre, som ser ud til at danne hovede. Nu kunne jeg se blomsteranlæg i toppen af de tre planter.

Mange spidskål og knudekål går i stok.
Mange spidskål og knudekål går i stok. Det er de to planter yderst til venstre og en midt i billedets højre side.

De tre planter blev høstet i dag som store lækre kålskud. Det er selvfølgelig ærgerligt, at de går i stok, men kålskud smager bare så godt og af så meget, at jeg næsten ikke kan ærgre mig over det. Vi nød virkelig de kålskud, vi høstede sidste år på friland, men det var først fra midt i april. I øvrigt høstede vi også kålskud på nogle gamle kålstokke, der stod tilbage.

Jeg skår kålskuddet af over et stykke stok med 4-5 blade, så planten kan sende nye kålskud op fra bladhjørnerne. Det gjorde de flittigt på friland sidste forår.

En håndfuld kålskud - helt nøjagtig 300 g.
En håndfuld kålskud – helt nøjagtig 300 g.

Kålskuddene koger jeg ligesom asparges i flere sorteringer, efter hvor tykke stokkene er, og hvor gamle bladene er.

Kålskuddene koges næsten møre - sikke en flot mørkegrøn farve.
Kålskuddene koges næsten møre – sikke en flot mørkegrøn farve.
De drysses med lidt ost.
De drysses med lidt ost. Sættes i ovnen.
Og så er der lækre smagfulde ostegratinerede kålskud.
Og så er der lækre smagfulde ostegratinerede kålskud.

Der sker rigtig meget i drivtunnelen lige nu. Salat kan vi godt begynde at høste løbende af nu – den vokser rigtig godt.

Sorten May King er i gang med at danne hoveder.
Sorten May King er i gang med at danne hoveder.

I dag såede jeg to rækker radiser med sorter som Sora, hvid istapradis, en lilla sort ved navn Malaga, en pink med navnet Pink Beaty og lidt fra en pose med blandede farver. Det må give farver på frokosttallerkenen om nogle uger. Jeg såede også en række dild. Jeg har sået dild en gang, men her er kun spiret ganske få planter – ærgerligt, for jeg er vild med dild.

Såning af radiser.
Så er der sået radiser i den dejlige jord i drivtunnelen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere