Næsten ikke flere kartofler og æbler

Næsten ikke flere kartofler og æbler

Frosten vil i løbet af de næste døgn holde sit indtog i udhuset, hvor jeg opbevarer kartofler og æbler. Derfor blev alle kasser i går midt på dagen i solskin taget ud på havebordet og sorteret, inden de holdt flyttedag til et uopvarmet værelse inde i vores hus.

Der er nu kun lidt kartofler tilbage af Ditta, Asparges og Æggeblomme.

Fra venstre: Æggeblomme, Asparges og lidt Ditta, hvor de store er brugt.
Fra venstre: Æggeblomme, Asparges og lidt Ditta, hvor de store er brugt.

Der er også kun lidt æbler. Ganske lidt Jonagold – og de sidste er i dårlig kvalitet. Der var mange skurvangreb i år, og det giver hurtigt runkne æbler. Vi spiser de bedste snittet oven på yoghurt om morgenen, og så bliver der nok til en gang æblekage af de sidste. De grønne er de sure vinteræbler, som vi bruger i salat. De kan også spises nu, og de er sprøde og saftige. Desværre får de noget brunt inde omkring kernehuset, men det kan skæres væk, og det er ikke råd. Det er en selvsået sort i min have.

Jonagold til ventre. De grønne vinteræbler til højre
Jonagold til ventre. De grønne vinteræbler til højre

Frosten truer også i drivtunnelen, så i går plukkede jeg en masse salatblade til et par dage og høstede de to største knoldfennikel af de få, der er tilbage. Trods deres størrelse, blev der en fin lille skål salat ud af de to knoldfennikel. Jeg høstede  også lidt pak choi fra friland – gad vide om de sidste overlever under to lag fiberdug.

Knoldfennikel og salatblade af grøn egebladet og Little Gem.
Knoldfennikel og salatblade af grøn egebladet og Little Gem.
Pak choi er allerede begyndt at sætte blomsterknopper.
Pak choi er allerede begyndt at sætte blomsterknopper. Der er nogen, som allerede har fået et måltid på nogle af bladene.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere