Hule i mormors have

Der er mange måder at blive en dejlig mormor på – en af dem er at bygge hule med sit barnebarn. Lige nu har vi vores barnebarn, Sigismund på 4 år, på ferie. Og i dag har vi bygget hule og leget spioner. Et par høje buksbomhække et æbletræ, en halv snes elrør, som i sæsonen bruges til drivtunneler, 5 meter fiberdug fra sidste år og en masse tøjklemmer blev til en helt fantastisk hule, hvor vi kunne gemme os for alle bad guys. Sigismund bor i Skotland og mestrer både de danske og skotske gloser. Bad guys er bedst, synes han.

En helt fantastisk hule, når man er 4 år.

En helt fantastisk hule, når man er 4 år.

Buksbomhækkene var i øvrigt fyldt med mariehøns. Vi fandt nok 30 mariehøns lige der, hvor vi byggede hule. Det lover godt for den biologiske bekæmpelse af de tidlige bladlus i år.

Mariehøns.

Sigismund brugte lang tid på at studere de mange mariehøns. “Jeg elsker ladybirds,” sagde han gang på gang.

Og så blev der vandet blomster i de krukker, som vi havde plantet til dagens før. Sigismund havde fyldt krukkerne med kompostjord fra trillebøren med sin store plastskovl.

hornvioler og forglemmigej i krukker i gården

De nyplantede forglemmigej og hornvioler bliver vandet – igen.

Og kartoflerne i drivhuset mangler i hvert fald ikke vand de næste dage. Til gengæld forstod han, at det kun var mig, der måtte vande de nyspirede kål- og salatplanter.

Kartofler i drivhuset.

Kartoflerne er blevet vandet flittigt, og de står flotte.

Mandag skal han hjem til Skotland igen, og så skal mormor i gang med forårhaven for alvor.

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 kommentarer

  • SVAR

    Nej hvor jeg glæder mig til at følge din blog! Jeg er blevet en fast læser fra nu af. Det er en SKØN tid vi går i møde. Havehilsner