Friske kål fra haven i frostvejr

I morges var det frostvejr. Det første, jeg gjorde, var at gå ned og tjekke temperaturen i drivtunnelen. Den lå lige på frysepunktet. Jorden og planterne under fiberdugen var ikke frosset. Men nogle vandperler lå frosne ovenpå fiberdugen. Da klokken var 11, havde solen varmet luften i drivtunnelen op til 15°. Planterne har bedre af lidt køligere klima, når det er så koldt om natten. Luften i drivtunnelen var fugtigvarm, så vinduerne i gavlene blev åbnet og stod åbne til 12.30, hvor solen er nået i syd og dermed skinner på drivtunnelens gavl, så den ikke længere varmer så meget derinde. Resten af eftermiddagen må der gerne varmes op, inden næste frostnat. Når det er muligt, skal der luftes ud om dagen.

Solen står lige ind på drivtunnelens side, der vender mod SØ. Vinduerne står åbne en god times tid.

Solen står lige ind på drivtunnelens side, der vender mod SØ. Vinduerne står åbne en god times tid.

Sol, frost og blå himmel giver lyst til at høste ude i haven. Jeg plukkede de små skud, der var på en af vinterbroccoliplanterne af sorten Rudolph, som er den tidligste af dem, jeg dyrker. Fem små skud – hvilken glæde og stolthed at kunne høste dem en kold vinterdag.

Vinterbroccoli plukket på sorten Rudolph.

Vinterbroccoli plukket på sorten Rudolph.

Der er også masser af blomsterkål, men dem gemmer jeg lidt til senere, hvor de er fantastiske at høste af, når vi når til The Hungry Gab. Men i dagens høstrus plukkede jeg 10 fine blomsterkål, så vi kunne få friskplukket grønt til aftensmaden.

Blomsterkålene er 120 cm høje, så der sidder mange kål på en stok.

Blomsterkålene er 120 cm høje, så der sidder mange kål op af en stok.

Smuk lille blomsterkål af sorten Autumn Star.

Smuk lille blomsterkål af sorten Autumn Star.

Jeg fik også øje på et fint lille savojkål. Det var fast og godt, så det blev også høstet.

Savojkål høstet i februar. Jeg tror det er sorten Cantasa F1.

Savojkål høstet i februar. Jeg tror det er sorten Cantasa F1.

Jeg skulle selvfølgelig lige vise min mand den fantastiske høst og viste ham de fine blomsterkål og små skud af vinterbroccoli. Og ved I hvad han sagde: “Det er fint Karna, men ikke engang en lille kaninunge kan blive mæt af det.”

Så måtte jeg ind og hente savojkålhovedet, og det hjalp lidt, da han havde konstateret, at hovedet føltes helt fast.

Jeg fandt denne opskrift: Karrygryde med kylling, savoykål og æbler. Blomsterkål og vinterbroccoli blev serveret til. Savojkålen og æblerne blev skåret ud groft og bare varmet med i retten i godt 5 minutter lige inden servering. Men det var også et fint lille hovede, hvor bladene hurtigt blev møre.

Kan det bliver smukkere?

Kan det bliver smukkere?

 

 

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

  • SVAR

    Jeg forstår din stolthed. Sikke smukke afgrøder du dyrker 😊

    • SVAR

      Tak Diana.