Et nyt lille spidskål

Et nyt lille spidskål

I dag skulle det være – årets første spidskål blev høstet i drivtunnelen, hvor der er ca. 10 mere på vej. De må meget gerne skynde sig lidt, da der står agurker i potter og venter på den ledige plads. Men selvfølgelig stod planten med det høstklarer kålhovede slet ikke, hvor agurkerne skal plantes.

Stor plante - lille hovede.
Stor plante – lille hovede.

Vi har gået og taget på det hovede – og andre større – i lang tid. Men nu mente vi, at det var fast nok til at høste. Det har også været længe undervejs – det blev sået 5. august.

Fint lille spidskål sået omkring 5. august-
Fint lille spidskål – så sprødt og saftigt.
Jeg havde troet, at det var mere kompakt.
Jeg havde troet, at det var mere kompakt.

Det smagte virkelig dejlligt bare kogt let og spist helt naturelt, så vi virkelig kunne smage det superfriske spidskål.

De seneste dage har jeg gjort de sidste bede klar til at plante porrer, selleri og tomater ud i. I morgen planter jeg porrer og selleri ud – nattemperaturerne ser ud til at holde sig på eller over 10° C her på Lolland. Og der kommer regn til aften. Fredag skal tomaterne plantes ud i varmt og stille vejr – de skal lige afhærdes et par dage mere og vente på at et par blæsende dage midt på ugen overstås.

Jeg glæder mig til, at det hele er plantet ud, så jeg kan lave noget andet end tænke på små planters ve og vel i døgndrift.

I dag fik vi jollen i vandet og årets første sejltur. Hvor var det skønt med nogle timer på vandet med blå himmel, blåt vand, sol og en let vind i sejlet. Jeg trængte også til en fri dag på vandet efter mange dage med havearbejde.

 

2 thoughts on “Et nyt lille spidskål

  1. Hej Karna,
    jeg og andre er kede af, at vores tomatplanter begynder at hænge (meget!) efter udplantning. Hvad kan det skyldes? Jeg tror bestemt ikke, det er mangel på næring. De har fået lidt økologisk købegødning. Men måske har de ikke fået nok vand ved udplantning, jeg har for eksempel ikke gjort som du med at sænke rødderne i vand. Jeg har måske været for forsigtig med vandingen.
    Så spørgsmålet er: Tror du, jeg skal være bange for at give planterne en ordentlig flodbølge nu i drivhuset for at være helt sikker på, at jorden er våd nok i dybden, så rødderne kan brede sig? Skal man være forsigtig med at overvande tomater, så længe man er sikker på, at vandet siver væk inden for overskuelig fremtid, og at der ikke går mug i hele herligheden? Tomater er vist nok en slags sumpplante fra naturens hånd, så vidt jeg ved…
    Håber, du kan give et tip, så jeg kan få nogle tomater for en gangs skyld.
    Vh. Rasmus

    1. Du skal da vande planterne, ellers kan de ikke tåle solen og varmen i drivhuset. Hvis de er plantet ud i jorden, så fordeler vandet sig til jorden rundt om. Jeg vander i øjeblikket ca. 10 l vand pr. m2 hveranden dag. Prøv bare at give dem 1-2 liter vand på en gang – med bruser på vandkanden, så jorden ikke slemmes sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere