En aprilmorgen med tåge og dræbersnegle

Det er koldt og fugtigt her til morgen. morgendisen hænger tykt over Vestlolland. Jeg håber den snart letter, og det bliver lidt lunere. Men uanset hvad, der sker, så skal jeg i haven, for jeg er håbløst bagud. I går kom jeg i tanke om aspargesbedene. De var ikke blevet hakket i marts som normalt. Og nu var der masser af spirende ukrudt. Jeg skyndte mig at hakke dem – meget øverligt og rive efter . Der er nemlig allerede aspargesskud på vej op – jeg fik kappet spidsen af et par stykker. Men ellers skulle jeg have håndluget alt det ukrudt!

Bedene er blevet revet for afgrøderester, men de er ikke blevet klargjort.

Bedene er blevet revet for afgrøderester, men de er ikke blevet klargjort.

I drivtunnelen er det mere grønt. Her står de asiatiske bladgrønsager meterhøjt og blomstrer. Om dagen er der en summen af humlebier. Men snart bliver jeg nødt til at fjerne det meste, for tomater, chili og peber skal derud – på dagsophold eller hele døgnet, det må vejret afgøre. Til morgen var der 8° derinde.

Drivtunnelen en tidlig morgen.

Drivtunnelen en tidlig morgen.

Desværre er der også snegle af alle slags. Jeg kan ikke se det på planterne – det er der trods alt for mange planter til og for få snegle. Tidligt om morgenen kan jeg fange dem, når de kravler rundt på indersiden af polykarbonatpladerne. I dag var fangsten 3 moppedrenge af dræbersnegle og en enkelt almindelig.

Dagens fangst. Jeg ved ikke rigtig hvorfor edderkoppen er der.

Dagens fangst. Jeg ved ikke rigtig hvorfor edderkoppen er der.

Hvidløgene vokser nu, og det er dejligt at se. I dag må jeg vist få taget de sidste porrer op og se, om der er så mange, at der skal nogle i fryseren.

Under fiberdugtunnelen til højre er der blomkål, den til venstre er over kartofler.

Under fiberdugtunnelen til højre er der blomkål, den til venstre er over kartofler.

Nu er der sneglehegn om haven - så skal jeg bare have udryddet indenfor.

Nu er der sneglehegn om haven – så skal jeg bare have udryddet bestanden indenfor.

Lignende indlæg om min have

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

  • SVAR

    Jeg håber inderligt for dig, at sneglehegnet kommer til at fungere efter hensigten :)

  • SVAR

    Her i hele april har jeg lagt plastik skiver ud,som jeg skære ud af plastik fra wrap baller, dem lægger jeg rundt omkring i køkkenhaven, jeg tror der er 12 skiver. Dem vender jeg hver formiddag nor sneglen er krøbet i skjul efter nattens hærgen, jeg nakker omkring 150 – 350 stk hver dag. Min køkken have ligger midt ude på en græsmark med en kvæg sti tværs igennem, så det er svært at lave noget med snegle hegn her. Sidste år nakkede jeg over 60000stk