Bønner – høstet seks kilo

Bønner – høstet seks kilo

Vi er vilde med friske bønner. Jeg har derfor sået bønner i flere omgange, så der gerne skulle være bønner til engang i oktober. Men der skulle også gerne blive mange til at komme i fryseren. I dag har jeg plukket ikke mindre end knap 6 kilo: 3800 g Blue lake, 800 g Helios voksbønner, 750 g Algarve, 500 g Helios.

Næsten 6 kilo bønner. I bradepanden Blue Lake, Bagved fra venstre: Helios voksbønne,
Næsten 6 kilo bønner. I bradepanden Blue Lake, Bagved fra venstre: Helios voksbønne, Algarve og Maxi.

Børnebørnene synes at de gule voksbønne af sorten Helios smager rigtig godt, men de spiser også de grønne.

Voksbønner af sorten Helios.
Voksbønner af sorten Helios.

Maxi er min standard grønne buskbønne. Den giver et højt udbytte af velsmagende og pæne, runde bønner. Den har den fordel, at bønner sidder over bladene, så de er er lette at finde og plukke.

De tykke brede Purpiat, som vi selv synes smager rigtig godt, er til gengæld ikke så populære hos den yngre generation.

Den brede lilla Purpiat bønne.
Den brede lilla Purpiat bønne er også ved at være høstklar.

Næste hold bønner kan høstes her – det miderste stativ er grønne bønner, de to yderste er Neckargold. Ud over de her tre stativer har jeg yderligere 7 bønnestativer med bønneplanter i flere størrrelser.

Næste bed med stangbønner til høst om nogle uger.
Næste bed med stangbønner til høst om nogle uger.

Mens vi nyder at spise bønner næsten dagligt, så kigger vi nu lidt oftere til majskolberne, som er godt i gang med at udvikles. Silken er ved at blive mørk på de første kolber, og der er en del kolber, hvor silken er ved at visne – det er tegn på at kolben om måske en uges tid kan høstes. Det tegner til at blive et godt majsår her i min have. Mange planter har mere end en majskolbe ansat.

Majskobler med brun silke.
Et dejligt syn – store lækre majskolber bliver snart modne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at bruge siden, accepterer du brug af cookies.  Læs mere